בריאות השן של החתול שלך

מחלת חניכיים שכיחה ביותר בקרב חיות מחמד. הבעיה מתחילה בהצטברות אבנית על שיני החיות. חיידקים מגיעים לאזור האבנית ועלולים לזהם את רקמת החניכיים ואת שורשי השיניים ולגרום לכאב, דלקות חניכיים ונשירת שיניים. בנוסף חיידקים חודרים לכלי הדם ומסוגלים לגרום למחלות לב, כליות וכבד.

איך תדע אם לחתול שלך יש בעיות שיניים?

בעל החיים הסובל מבעיות שיניים מראה בדרך כלל את הסימנים הבאים: ריח רע מהפה, חוסר תאבון, קושי וכאב בזמן לעיסת מזון, ריור יתר, חניכיים מדממים, רגישות באזור הפה, אבנית (חומר קשה, בצבע חום – צהבהב) על השיניים ושיניים רופפות או חסרות .

הטיפול במרפאה

יש לערוך בדיקת שיניים תקופתית אצל הוטרינר לפחות פעם בשנה, לרוב בזמן החיסון. במידה והוחלט שיש צורך בניקוי שיניים, החתול עובר טיפול אנטיביוטי, לשמור על רמה מספקת של אנטיביוטיקה, "להילחם" בחיידקים המשתחררים למחזור הדם בזמן הניקוי. ניקוי שיניים נעשה במרפאה תחת הרדמה מלאה, בעזרת מכונה אולטרסונית . האבנית מוסרת מעל ומתחת לקו החניכיים, ובמקרה הצורך נעקרות שיניים " חולות".

הטיפול בבית – מניעה

צחצוח שיניים הינה השיטה היעילה ביותר למניעת הצטברות אבנית ושמירה היגיינת השיניים.

☺ צחצחו שיניים לחתול לפחות 4 פעמים בשבוע.

☺ השתמשו במשחת שיניים המיועדת לבעלי חיים. למשחת השיניים יש טעמים אהובים חתולים!

☺ הרגילו את החתול לפעולת הצחצוח בהדרגה ובעדינות כך שיראה בה חלק מהפינוק היומי שלו. בתחילה שפשפו את השיניים והחניכיים עם האצבע בלבד ורק בהמשך השתמשו במברשת שיניים.

אם צחצוח השיניים אינו מעשי, נוכל להמליץ על שטיפת פה אנטי-בקטריאלית, או מזונות מיוחדים וחטיפי לעיסה דנטליים, היכולים להאט את קצב הצטברות הפלאק והאבנית על פני השיניים, אך אינם מהווים תחליף לצחצוח יומי.

בכל שאלה תוכלו להיוועץ בצוות המרפאה ואנו נשמח לעזור, צחצוח מוצלח!