איך מטפלים בגור חתולים

אימצתם גור חתולים, מזל טוב! אנו בטוחים כי התוספת למשפחה, תהיה מהנה ונעימה, אם תשקיעו מעט זמן ומחשבה לטיפול בגור הצעיר! הנה מספר טיפים לקראת התחלה מוצלחת והמשך מהנה.

מה להאכיל?

תזונה נכונה חשובה מאוד בגידול גורים מכיוון שהם נמצאים בשלבי גדילה ופעילים מאוד. מזון יבש לגורים הוא המומלץ. עד גיל חודשיים, ניתן להרטיב את המזון במעט מים על מנת לרכך אותו. אל תרגילו את החתול לאוכל ביתי! מלבד העובדה שהוא יכול להתרגל ולהפוך למטרד, המזון הביתי אינו מותאם לצרכים הספציפיים של החתול ויכול לגרום לדלקות במעי, לבלב וחוסר איזון בדם. כמו כן הימנעו מעצמות! כיוון שהן יכולות לפגוע במערכת העיכול ולגרום לניקוב של המעי.

צרכים

דאגו לקופסת צרכים מלאה בחול נקי לצורכי החתול. אל תשימו את קופסת הצרכים בצמוד לאוכל. דאגו לנקות את החול פעם ביום ולהחליפו בערך פעם לחודש.

טיפולים רפואיים

זמן גדילת הגור זוהי התקופה בה תבקרו במרפאה מספר פעמים בחודש על מנת להשלים את סדרת החיסונים. חשוב לדעת שמצבם של גורים חולים עלול להתדרדר מהר מאוד ולכן עם הופעת סימנים ראשונים של מחלה צריך להביא את הגור לבדיקה וטרינרית. סימני מחלה נפוצים בגורים הם: עייפות, חוסר תיאבון, הקאות, שלשולים, הפרשות מהעיניים והאף, שיעול והתעטשויות.

חיסונים: אנו מתחילים לחסן גורים בשלב מוקדם על מנת למנוע הידבקות במחלות גורים. סדרת החיסונים כוללת 2 חיסוני מרובעת (נגד 4 מחלות של חתולים, חלקן מדבקות לבני אדם), ממשיכים בחיסון כלבת והחדרת שבב אלקטרוני.

טיפול נגד תולעים: תולעים הן טפילים פנימיים הנפוצים בכלבים בכלל ובגורים בפרט. תולעי מעיים הן הנפוצות ביותר. חלק מהתולעים מקורן באם, חלקן מקורן בפרעושים. הטיפול בתולעי מעיים ניתן בכדורים/סירופ (תלוי בגיל החתול).

טיפול נגד פרעושים וקרציות: טפילים חיצוניים הנפוצים ביותר בחתולים. פרעושים גורמים לגירודים וגירויים בעור, נשירת שיער, איבוד דם והעברת מחלות. קרציות גורמות לגירוי מקומי ואיבוד דם. התייעצו עם הוטרינר/ית ולפי גיל החיה וסביבת המגורים נתאים לכם טיפול הולם. כמו כן חשוב לשמור על סביבת החתול נקייה מטפילים ולבצע הדברה בגינה או בבית.

בכל שאלה נוספת, אתם מוזמנים לפנות לצוות המרפאה.