איך מטפלים בגור כלבים

אימצתם גור כלבים חדש? מזל טוב! אנו בטוחים כי התוספת למשפחה, תהיה מהנה ונעימה, אם תשקיעו מעט זמן ומחשבה לטיפול בגור החדש!
הנה מספר טיפים לקראת התחלה מוצלחת והמשך מהנה.

איזה מזון מתאים לגור כלבים

תזונה נכונה חשובה מאוד בגידול גורים מכיוון שהם נמצאים בשלבי גדילה ופעילים מאוד. מזון יבש לגורים הוא המומלץ לפי הגודל המוערך של הכלב (גזע קטן/בינוני/גדול). עד גיל חודשיים, ניתן להרטיב את המזון במעט מים על מנת לרכך אותו. ניתן להוסיף חטיפים מיוחדים לכלבים, בעיקר על מנת לשבח ולאלף את הכלב. אל תרגילו את הכלב לאוכל ביתי! הוא יתרגל ויהפוך למטרד בזמן הארוחה. כמו כן הימנעו מעצמות! כיוון שהן יכולות לפגוע במערכת העיכול ולגרום לניקוב של המעי.

צרכים

מומלץ להוציא את הגור לטיול כמה שיותר פעמים ביום. צאו עמו לאחר כל ארוחה (בין חצי שעה לשעה לאחר האוכל). כאשר הגור עושה את צרכיו בחוץ שבחו אותו בקול ותנו לו צ'ופר (חטיף של כלבים). אם הגור עשה צרכיו בבית, אל תראו לו שאתם כועסים 5 דקות לאחר מכן, הוא לא יקשר את הכעס למעשה! הטריק הוא לתפוס את הכלב בזמן מעשה ולגרום לו להבין. אל תכה את הכלב, הוא יגדל לפחד ממך בצורה לא נעימה, אמור "לא" חזק וקח את הכלב ישר החוצה, חכה שיעשה צרכיו בחוץ ואז שבח אותו. תמיד תשבח את הגור כשהוא עושה צרכיו במקום המתאים!

טיפולים רפואיים

זמן גדילת הגור זוהי התקופה בה תבקרו במרפאה מספר פעמים בחודש על מנת להשלים את סדרת החיסונים. חשוב לדעת ש מצבם של גורים חולים עלול להתדרדר מהר מאוד ולכן עם הופעת סימנים ראשונים של מחלה צריך להביא את הגור לבדיקה וטרינרית. סימני מחלה נפוצים בגורים הם: עייפות, חוסר תיאבון, הקאות, שלשולים, שיעול והתעטשויות.

חיסונים: אנו מתחילים לחסן גורים בשלב מוקדם על מנת למנוע הידבקות במחלות גורים. סדרת החיסונים מתחילה ב- 3 חיסוני משושה (נגד 6 מחלות של כלבים, חלקן מדבקות לבני אדם), ממשיכים בחיסון כלבת והחדרת שבב אלקטרוני.

טיפול נגד תולעים: תולעים הן טפילים פנימיים הנפוצים בכלבים בכלל ובגורים בפרט. תולעי מעיים ותולעת הפארק הן הנפוצות ביותר. חלק מהתולעים מקורן באם, חלקן מקורן בפרעושים וחלקן מקורן באכילת צואת כלבים/זבל אורגני.
כנגד תולעי מעיים ניתן טיפול בכדורים. כנגד תולעת הפארק ניתנות זריקות מונעות כל-3 חודשים.

טיפול נגד פרעושים וקרציות: טפילים חיצוניים הנפוצים ביותר בכלבים וחתולים. פרעושים גורמים לגירודים וגירויים בעור, נשירת שיער, איבוד דם והעברת מחלות. קרציות גורמות לגירוי מקומי אך מהוות סכנה לבריאות הכלב מכיוון שהן מעבירות טפיל דם הגורם לקדחת קרציות. התייעצו עם הוטרינר/ית ולפי גיל החיה וסביבת המגורים נתאים לכם טיפול הולם. כמו כן חשוב לשמור על סביבת הכלב נקייה מטפילים ולעשות הדברה בגינה או בבית.

בכל שאלה נוספת, אתם מוזמנים לפנות לצוות המרפאה.