‏כלבים וחתולים מגרדים-איך מטפלים?

כלבים וחתולים מגרדים, מתלקקים ומתחככים הרבה. אלה הם פעולות נורמליות לטיפוח וניקיון עצמי אבל יש שחורגים מעבר לנורמלי בתגובה לגירוי כמו אלרגיה, זיהום עורי או מפגש מטריד עם טפילי עור. הטיפול האופטימלי הוא תלוי אבחנה ועדיף כמובן שיהיה ממוקד בגורם הגירוי.

המטרה של הטיפול התרופתי בגירוי העורי הוא ראשית להקל על החיה הסובלת ועלולה לפגוע בעצמה (פצעי ליקוק) עד למימוש האבחנה ושנית לבחון תגובה לתרופות השונות, תגובה שתרמוז על גורם הגירוי.

התרופה הנפוצה ביותר להקלה על גירוי עורי היא הקורטיזון או הסטרואיד. תרופה זמינה בזריקה, כדור, משחה, תרסיס וסירופ. תרופה יעילה מאוד אבל "מזמינה" תופעות לוואי רבות כמו שתייה מרובה, אכילה מרובה וכמובן צרכים מרובים וכן דיכוי של מערכת החיסון ופגיעה בתפקוד נכבד (במינון גבוה או בטיפול ממושך).

ציקלוספורין היא תרופה שמיועדת למניעה של דחיית שתלים בבני אדם ולה השפעה המדכאת באופן מינורי יחסית (בהשוואה לסטרואידים) את מערכת החיסון ומיועדת לכלבים ולחתולים הן בכדורים והן בסירופ אטופיקה, יעיל במיוחד לדיכוי הגירוי העורי.

קבוצת תרופות נפוצה מאוד, אנטי היסטמינים, בבני אדם הרבה פחות יעילה בכלבים וחתולים. לאחרונה מוסיפים אנטי היסטמינים לסטרואידים בתרופות משולבות שתכליתם להקטין את מינון הסטרואידים, לדוגמא ונקטיל או פרדניל.

לפני שנים לא רבות פותחה תרופה חדשה ויעילה מאוד לכלבים, ממוקדת מאוד במתווכי גירוד ספציפיים לכלבים: אפוקואל! תופעות לוואי נדירות יחסית והשפעת ממוקדת מאוד בגירודים ממקור אלרגי.

המילה האחרונה בטיפול ממוקד בגירוי עורי בכלבים בלבד איננה תרופה אלא זריקה ביולוגית המשפיעה למשך חודש ויותר וללא תופעת לוואי – ציטופוינט! ציטופוינט מנטרל את החלבון החשוב ביותר במערכת החיסון השולח איתותים למוח לעידוד גרד (או ליקוק או התחככות).

למידע נוסף, אנא פנו אלינו ונשמח לעזור. עזרו לנו בשמירה על בריאות כלבכם